"Це провал". У КВУ повідомили, що Рада ухвалила лише 7% законопроєктів уряду Шмигаля

Уряд Шмигаля (на фото крайній справа) сформували 4 березня
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

Законодавча робота Кабінету Міністрів на чолі з Денисом Шмигалем менш успішна, ніж уряду Олексія Гончарука, зазначили у Комітеті виборців України.

За час роботи Кабінету Міністрів України на чолі з Денисом Шмигалем Верховна Рада ухвалила 7% законопроєктів уряду. Про це 30 листопада поінформував Комітет виборців України (КВУ).

"За період із 5 березня до 30 листопада урядом було подано до Верховної Ради 166 проєктів законів. Із них прийнято (стали чинними законами) 12 проєктів. Таким чином продуктивність роботи уряду за перші дев'ять місяців роботи становила всього 7%", – йдеться у повідомленні.

У КВУ зазначили, що половина ухвалених законів – "ратифікація угод, голосування за які часто є технічним питанням і має підтримку різних фракцій".

"Показники успішності законодавчої роботи уряду [Дениса] Шмигаля є нижчими, ніж у [Олексія] Гончарука. Урядом Гончарука за період з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року було подано 138 проєктів законів, 31 із яких, або 22%, стали чинними законами", – пояснили у громадській організації.

За її даними, законодавчі показники уряду Шмигаля також нижчі, ніж в уряду Володимира Гройсмана у період із 15 квітня до 15 грудня 2016 року.

"7% прийнятих урядових законів – це провал законодавчої роботи Кабінету Міністрів. Але це питання не лише до уряду, але й до монобільшості, депутати якої часто підміняють собою роботу уряду", – заявив глава КВУ Олексій Кошель.

Уряд Шмигаля сформували 4 березня. Повідомлення про його можливу відставку періодично з'являються ще з травня.