ЦВК за 12 днів до виборів розпустила Одеський тервиборчком

Центрвиборчком до вечора 14 жовтня чекає пропозицій щодо формування нового складу Одеської міської виборчої комісії
Фото: radiosvoboda.org

У роботі Одеської міської виборчої комісії виявлено численні порушення, повноваження всього її складу достроково припинено. Про це йдеться в рішенні Центрвиборчкому.

13 жовтня Центральна виборча комісія встановила факти систематичних порушень у діяльності Одеської міської територіальної виборчої комісії (ТВК) і достроково припинила повноваження всього її складу. Про це повідомила пресслужба ЦВК.

Під час реєстрації кандидатів у депутати Одеської міської ради, висунутих Блоком Дмитра Голубова, реєстрації кандидата на посаду міського голови від цієї організації, а також під час реєстрації кандидатів у депутати міськради від партії "Наш край" Одеський міський виборчком ухвалив рішення всупереч рішенням судів, які набули законної чинності.

Центрвиборчком скасував постанови одеської комісії, ухвалені з порушенням законодавства, і звернувся до Національної поліції України для проведення перевірки обставин того, що сталося.

Місцеві організації політичних партій можуть до 17.00 14 жовтня подати у ЦВК нові кандидатури в одеську комісію.

"Центральна виборча комісія зобов'язала Одеську міську ТВК після сформування її нового складу привести свою діяльність та рішення у відповідність із вимогами виборчого законодавства та з урахуванням рішень судів, що набрали законної сили", – зазначили у пресслужбі.

Голова одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко в коментарі "Думской" сказав, що ТВК ухвалила постанову про допуск до виборів Блоку Дмитра Голубова і партії "Наш край" після того, як строки, передбачені законодавством, давно спливли. Розпуск комісії закономірний, вважає представник КВУ.

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вони відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму й окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.