У Черкасах за Бондаренка проголосувало 54% виборців – екзитпол студії Шустера

46-річного Бондаренка обрали мером Черкас 2015 року
Фото: Анатолій Бондаренко / Facebook

За даними екзитполу, проведеного компанією Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера, у другому турі виборів міських голів переміг мер Черкас Анатолій Бондаренко.

У другому турі виборів мера в Черкасах перемагає чинний міський голова Анатолій Бондаренко. Про це свідчать дані екзитполу, проведеного соціологічною компанією Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера. Дані опубліковано на сторінці студії у Facebook.

Бондаренко, який висувався від партії "За майбутнє", згідно з даними опитування, набрав 54,25%, його опонент від "Голосу" Віктор Євпак – 45,75%.

Опитування проводили за допомогою анкетування (face to face) на виходах із виборчих дільниць. Екзитпол проводили на 42 дільницях, у ньому взяло участь понад 95 інтерв'юерів і контролерів. Очікувана гранична похибка – 1,45% із довірчою ймовірністю 95% і без урахування дизайн-ефекту, зазначено в пості.

Місцеві вибори на всій території України, окрім анексованого Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей, провели 25 жовтня. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше провели згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками. За інформацією Центрвиборчкому, явка виборців у першому турі становила 36,88%.

За Бондаренка в першому турі проголосувало 24 179 осіб (37,6%), Євпака підтримало 12 311 виборців (19,14%).

46-річного Бондаренка обрали мером Черкас 2015 року. Усього на посаду мера Черкас балотувалося 13 кандидатів.