У Черкаській області від COVID-19 помер кандидат у депутати

В Україні відбуваються місцеві вибори
Фото: ЕРА

Помер інфікований коронавірусом кандидат у депутати від "Європейської солідарності" на виборах до райради та облради в Черкаській області Олександр Кучеренко.

Від коронавірусної інфекції помер кандидат у депутати в Черкаській області Олександр Кучеренко. Про це у Facebook поінформувала 25 жовтня нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

"Від ускладнення від COVID помер член нашої команди, кандидат "Європейської солідарності" до районної та обласної рад від Христинівки Олександр Кучеренко. Його дружина, пані Тамара  сімейний лікар, одна з кращих у районі... Розповідає, що зараз хворіє майже вся їх амбулаторія, лише кілька лікарів працюють", – написала вона.

За даними нардепки, дізнавшись про смерть Кучеренка, "деякі члени" територіальної виборчої комісії намагалися поставити штамп "вибув" на всіх бюлетенях навпроти "Європейської солідарності".

"Ледь вдалося це зупинити", – зазначила Геращенко.

Представник Комітету виборців України Максим Михлик уточнив, що Кучеренко помер у ніч на 25 жовтня, повідомляє УНН. За його інформацією, Кучеренка вказано першим номером у списку "Європейської солідарності" на виборах до міськради Христинівки.

25 жовтня на всій території України, крім окупованих територій Криму і Донбасу, відбуваються місцеві вибори. Громадяни України обирають міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше проводять згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками.

"ГОРДОН" стежить за розвитком подій у режимі онлайн.

В Україні протягом доби 24 жовтня коронавірус підтверджено у 6088 осіб. Усього від початку епідемії COVID-19 в Україні підтвердили у 343 498 осіб, 6391 пацієнт помер, а 141 508 – одужали.