У Дніпрі поліція оштрафувала жінку за георгіївську стрічку

В Україні діє закон про заборону георгіївських стрічок
Фото: ЕРА

Поліція Дніпра вилучила у жінки георгіївську стрічку, яку вона взяла на скорботні заходи пам'яті жертв війни.

Під час проведення у Дніпрі заходів, присвячених Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, поліція вилучила в однієї з жінок георгіївську стрічку. Про це у Facebook повідомило Головне управління Нацполіції у Дніпропетровській області.

"На місці події поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки). Загалом публічну безпеку забезпечували 60 співробітників поліції", – сказано в повідомленні.

Закон про введення адміністративної відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки набув чинності 15 червня 2017 року.

Публічне використання, демонстрацію або носіння стрічки карають штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850–2550 грн) із конфіскацією стрічки. За повторне порушення доведеться заплатити до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн). Передбачено також адміністративний арешт на строк до 15 діб із конфіскацією стрічки.

16 травня Верховна Рада ввела адміністративну відповідальність за георгіївську стрічку, 12 червня президент України Петро Порошенко підписав закон.