Під час візиту Ердогана до Києва Україна та Туреччина підписали вісім угод

Переговори Зеленського та Ердогана тривали майже на півтори години довше, ніж планували із самого початку
Фото: Офіс Президента України / Facebook

Під час офіційного візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва 3 лютого Україна та Туреччина підписали вісім угод, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Окрім угоди про зону вільної торгівлі, сьогодні сторони підписали рамкову угоду про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, угоду про співпрацю у сфері молодіжної політики та протокол про внесення змін до угоди про співпрацю між правоохоронними органами.

Також українська і турецька сторони підписали меморандум про взаєморозуміння між Державною податковою службою України та міністерством казначейства і фінансів Туреччини, меморандум про взаєморозуміння щодо створення спільної митної ради, план дій між Державною митною службою України та міністерством торгівлі Туреччини.

Окрім цього, було підписано меморандум між держпідприємством "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" і Турецьким інститутом стандартів.

Контекст:

Ердоган 3 лютого прибув до України з офіційним візитом. Сьогодні він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Переговори глав двох держав тривали майже на півтори години довше, ніж планували із самого початку.