"У кожній громаді та для кожного українця". Шмигаль розповів про реалізацію стратегії безбар'єрності

Шмигаль пообіцяв, що документ опублікують після доопрацювання
Фото: kmu.gov.ua
У план заходів щодо реалізації в Україні Національної стратегії безбар'єрності увійшло понад 250 проєктів. Про це 18 липня у Facebook поінформував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд затвердив план заходів на два роки з реалізації Національної стратегії безбар'єрності в Україні, розробленої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. До плану увійшло понад 250 проєктів, які покликані створити комфортне середовище в кожній громаді та для кожного українця", – написав він.

Серед проєктів глава українського уряду згадав, зокрема, ті, які стосуються "фізичної доступності громадських будівель, шкільної освіти, інтернету в селах, створення стандартів інфраструктурної безбар'єрності".

"Над створенням плану заходів активно працювали 15 міністерств, 47 громадських організацій та експертів. За останні два тижні було проведено цикл громадських консультацій і враховано зауваження по кожному з проєктів. Наступного тижня документ буде опублікований після доопрацювання, і кожен охочий зможе з ним ознайомитися" , – пояснив Шмигаль.

Контекст:

3 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення безбар'єрного простору. "Безбар'єрність – це нове бачення соціальних норм в Україні, спрямоване на залучення і самореалізацію неактивних громадських груп, розвиток соціального капіталу та подолання бар'єрів у фізичному просторі, культурі, суспільному житті, відносинах "людина – держава", – повідомляли в Офісі президента.

14 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року.