У Латвії готові до скерування в Україну 1400 безпілотників – міноборони

Рига надала українським силам оборони вже понад 3 тис. бойових дронів
Фото: Andris Spruds / Х

Латвія приготувала для доправлення в Україну найбільшу партію безпілотників власного виробництва. Про це міністр оборони країни Андріс Спрудс 22 серпня повідомив у Х.

"Найбільша посилка від латвійських виробників – 1400 безпілотників – готова до доправлення. Отже, міністерство оборони завершило закупівлю понад 2700 БПЛА від місцевої промисловості для України", – написав він.

Спрудс зазначив, що в межах міжнародної "коаліції дронів" Рига надала українським силам оборони понад 3 тис. бойових дронів для різних завдань. Він наголосив, що Латвія й далі допомагатиме Україні в захисті від країни-агресора Росії.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогові. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході й передані західними партнерами.

До "коаліції дронів", крім України, входять Латвія, Великобританія, Австралія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Німеччина та Швеція.

Раніше міністерство оборони Латвії повідомляло, що поетапно протягом липня передасть Україні 2,5 тис. БПЛА на €4 млн у межах міжнародної "коаліції дронів".