У МЗС України заявили, що Київ проводить інвентаризацію 236 договорів у межах СНД

У МЗС розповіли, що Кабмін уже денонсував шість договорів у межах СНД
Фото: dt.ua

Інвентаризацію укладених Україною в межах СНД договорів проводять Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство іноземних справ, розповіла речниця МЗС Катерина Зеленко.

Україна проводить інвентаризацію 236 договорів, укладених у межах Співдружності Незалежних Держав (СНД), сказала спікер Міністерства закордонних справ (МЗС) України Катерина Зеленко 12 лютого на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз проводять інвентаризацію договорів у межах СНД. Це величезна кількість. 236 договорів потребують відповідної перевірки, щоб бути денонсованими", – зазначила вона.

Зеленко додала, що цим займаються Міністерство економічного розвитку і торгівлі та МЗС. За її словами, наприкінці 2018-го – на початку 2019 року Кабмін денонсував шість договорів.

У травні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ про відкликання представників України з усіх статутних органів СНД, наприкінці серпня Україна закрила представництво при СНД.

23 січня за ініціативою Мінекономрозвитку і торгівлі Україна припинила дію трьох угод щодо економічного співробітництва, укладених у межах СНД.

30 січня 2019 року Україна вийшла з Угоди про загальні умови постачання товарів між організаціями держав – учасників СНД.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим заявив 6 лютого, що Україна вийшла з координаційних органів СНД.