У Раді хочуть назвати ім'ям Монастирського одну з вулиць Києва

Ім'ям Монастирського хочуть назвати одну з вулиць біля будівлі МВС
Фото: EPA
Група народних депутатів ініціює перейменування однієї з вулиць Києва на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув в авіакатастрофі. Про це повідомила у Telegram 25 лютого заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Галина Янченко.

Вона зазначила, що 25 лютого виповнилося 40 днів із дня авіакатастрофи.

"Денис був прекрасним другом і дуже світлою людиною, професіоналом своєї справи і великим державником. Тому вважаю своїм моральним обов'язком запустити ініціативу по увіковічненню пам'яті Дениса", – написала Янченко.

Вона повідомила, що нардепи збирають підписи для перейменування однієї з вулиць біля будівлі МВС на честь Монастирського. Під зверненням до київського самоврядування вже підписалося 150 народних депутатів.

Парламентарка зазначила, що наступного тижня планує зустрітися з київською владою щодо цього питання.

Контекст:

Уранці 18 січня біля дитячого садка у Броварах упав і розбився вертоліт ДСНС. На його борту було дев'ятеро осіб, зокрема керівництво МВС (міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович). Усі вони загинули.

Загалом, за даними ДСНС, унаслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей, із них одна дитина. Постраждало 25 людей, із них 11 дітей.

За фактом катастрофи відкрито кримінальне провадження. Слідство спільно ведуть Нацполіція, СБУ і ДБР. СБУ попередньо розглядає кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність вертольота; навмисні дії щодо його знищення.