Сумська райрада прокоментувала "рішення" про приєднання російської Суджі до складу району

Фейковий документ про нібито рішення Сумської райради про прийняття до складу району міста Суджа з'явився в соцмережі 8 серпня
Фото: russiantowns.livejournal.com (ілюстративне)

У Сумській райраді повідомили у Facebook 8 серпня, що не розглядають рішення про приєднання до складу району міста Суджа країни-агресора РФ.

"Офіційно. Сумська районна рада не розглядає рішення про включення міста Суджа й Суджанського району РФ до складу Сумського району Сумської області", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що у проєктах рішень і порядку денного ради немає проєкту відповідного рішення.

"Це питання не входить до її компетенції. Більш того, сесії Сумської районної ради на сьогодні, 8 серпня 2024 року, не заплановано й вона не проводилася", – ідеться в повідомленні.

У Сумській райраді закликали довіряти офіційним джерелам інформації.

Фейковий документ про нібито рішення райради від 8 серпня про прийняття міста Суджа й Суджанського району Курської області до складу Сумського району України з'явився в соцмережі 8 серпня. Його, зокрема, опубліковано в коментарях до поста райради.

Контекст:

6 серпня у РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Російські Telegram-канали писали про "повну жесть" у Суджанському районі Курської області й опублікували відео з вибухами і бойовими літаками, які низько летять.

7 серпня нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін провів нараду з головними силовиками Росії щодо ситуації в Курській області. Путін назвав "масштабною провокацією" бої в регіоні.

Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі 7 серпня заявив, що США звернуться до України по роз'яснення щодо подій у Курській області для "кращого розуміння ситуації".

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано запевнив, що Україна "має законне право захищатися, у тому числі завдаючи ударів по агресору на його території".

Увечері 7 серпня в Курській області ввели режим надзвичайної ситуації.

Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало боїв у Курській області РФ.

Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".