"У цей момент Карлсон розуміє, що дід здурів, але вже діватися нікуди". Соцмережі висміяли інтерв'ю Путіна Карлсону

Інтерв'ю Карлсона й Путіна опублікували 9 лютого
Фото: kremlin.ru

9 лютого опублікували інтерв'ю президента країни-агресора Росії Володимира Путіна американському журналістові Такеру Карлсону. У соцмережах активно його обговорюють і висміюють чергові спроби російського президента виправдати війну проти України. "ГОРДОН" публікує добірку реакцій на інтерв'ю.

Користувачка Vieta в X опублікувала шарж про Путіна й Карлсона, де російський президент одягає американського журналіста в костюм "міністра пропаганди США".

Зокрема українці відреагували на те, як Путін під час інтерв’ю Карлсону продемонстрував листи гетьмана Богдана Хмельницького, в яких той начебто просив російського царя захистити територію, якою тоді керував.

"На мою думку, навіть Карлсон оhуел. Путін напав на Україну на прохання Богдана Хмельницького", – коментує користувач VladInfowar.

Карикатурист Георгій Ключник за мотивами інтерв'ю намалював шарж, де зобразив Путіна напівголим царем із закривавленими руками.

"Взагалі в самому словосполученні "Путін і Карлсон" є щось таке невимовно гротескне, пророче, невідворотне, роковане… До тебе прилетів Карлсон! Тобі – п...зда!" – коментує інтерв'ю колишній народний депутат, блогер Віталій Чепинога.

 

Заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків Православної церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) назвав інтерв'ю "пафосною кашею із псевдоісторії, псевдодуховності й третьоримства".

"У стилі популярного там у 1990-х збірника "Россия перед Вторым пришествием". Хочете знати, що сіє в голови вірних Моспатріархія – тоді подивіться на цю балакучу рожу Путіна. Але обережно, бо може знудити", – зазначив він.

Окремо Євстратій прокоментував і продемонстровані Путіним листи від Хмельницького.

"Путін цьому американському інформфрику "листи Хмельницького" передав як "доказ". Навіть Карлсон впав у ступор. Але в мене одне питання: чому він йому [експрезидента-втікача Віктора] Януковича не передав? Він же значно цікавіший за "листи Хмельницького". Більш новий і більш реальний", – каже він.

На те, як реагував Карлсон на начебто листи Хмельницького, звернула увагу й колишня прессекретарка Київської прокуратури, журналістка й блогерка Олена Яхно.

"У цей момент Карлсон розуміє, що дід їб...нувся, але вже діватися нікуди – треба продовжувати інтерв'ю", – пише вона.

Яхно також звернула увагу на маленький столик між Путіним і Карлсоном. Раніше в соцмережах активно висміювали Путіна за те, що на офіційних зустрічах він регулярно сидів за надзвичайно довгими столами, відмежовуючись від співбесідника.

"Єдине, чим увійшов в історію пропагандист Такер Карлсон, розповсюдивши потік ідіотизму, брехні та єресі від неонациста з ордером на арешт Міжнародного кримінального суду Путіна, – то це тим, що жоден американський журналіст не брав інтерв'ю у нацистського злочинця [Адольфа] Гітлера після вступу США в Другу світову війну. Не слід плутати свободу слова й свободу брехні, товарише Карлсон", – прокоментував інтерв'ю прем'єр-міністр України 2014–2016 років Арсеній Яценюк.

Оглядач сайта NV, ведучий "Радіо NV" Іван Яковина назвав інтерв'ю "параноїдальним маренням ображеного на весь світ діда".

"Це настільки погано було, що я навіть радий, що американці – прихильники [експрезидента США Дональда] Трампа це побачать. І якби мене запитали, я б радив [президенту України Володимиру] Зеленському не відмовляти Карлсону в інтерв'ю. Було б корисно одразу ж – контрастно – показати всьому Трампістану, наскільки Україна жвавіша, яскравіша, розумніша й ближча нормальному західному світу, ніж цей темний, нудний психопат із дрімучого середньовіччя", – додав він.

Автори Telegram-каналу "GONI Мемаси" цитатою українського письменника Леся Подерв'янського описали людей, яким доводиться аналізувати заяви Путіна в інтерв'ю.

Журналіст, співзасновник партії "Демократична сокира" Віктор Трегубов також відреагував на інтерв'ю.

"Очікування Карлсона: зараз Темний Властелин розповість моїй аудиторії, як нагне ту Україну та світ із Трампом розділить. Реальність: "...так от, коли поляки на чолі з Леніним створили Україну в 1217 році..." – іронізує він.

Жартівливо згадав Трегубов і твір Астрід Ліндгрен "Малюк і Карлсон, що живе на даху".

"Сидить і два часа ниє. Розказує, як просився в НАТО, а його не пустили взрослі дяді, хотя Єльцин даже казав: "Ґод блес Амеріка", потім ниє, що довго терпів НАТО, як уговарівал і просіл "нє нада", а воно расширялосья, сука... Ще у Берегово чоловік їздив, а там куда не погляді вєнгри в циліндрах стоят, ишь нєвідаль какая... І, ниючи, постійно вертається до теми переговорів, "которые с нами никто не хочет вести или, точнее сказать, хотят, но не знают как", – прокоментувала інтерв'ю письменниця Євгенія Кузнєцова.

"Не інтервʼю, а прям цілий "плач Ярославни". Значить, Росію ображали всі і скрізь. Ображав навіть Лєнін, який "створив неіснуючу Україну". Образив Горбачов, страшно образив розвалом СРСР. Ображало НАТО, бо не захотіло до себе брати. Ображали, звісно європейці. Ображали українці. Дуже ображали. Третім туром у 2004 році й Революцією гідності. І самим своїм існуванням", – так переказує зміст інтерв'ю депутатка від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар.

Контекст:

9 лютого з'явилось інтерв'ю Такера з Путіним. У ньому російський президент, зокрема, розповів, що у РФ "немає жодних інтересів" ні в Польщі, ні в Латвії й про те, що хоче, щоб Захід схилив Київ до переговорів із РФ і визнав окупацію українських територій.