У ВАКС пояснили візит голови суду Танасевич в інститут, де проводили вечірку Ківалова

Танасевич зустрічалася з Феліком і студентами в інституті, повідомили у ВАКС
Фото: Вищий антікорупційній суд / Facebook
"Слідство.Інфо" повідомило, що голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич 23 грудня приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності і права університету "Одеська юридична академія" того вечора, коли там відбувалася новорічна вечірка, організована президентом юракадемії, колишнім народним депутатом Сергієм Ківаловим. У ВАКС пояснили: візит Танасевич був робочим, вона зустрічалася з директором інституту Василем Феліком.

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич 23 грудня приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності і права університету "Одеська юридична академія", підтвердила пресслужба ВАКС у Facebook 14 січня.

Візит Танасевич в інститут був робочим – вона зустрілася з директором інституту Василем Феліком і студентським самоврядуванням, ідеться в релізі. Результатом зустрічі стала домовленість про проведення циклу онлайн-лекцій із суддями ВАКС, пояснили в суді.

"Судді ВАКС, як і судді інших судів, адвокати, прокурори та науковці, регулярно беруть участь у тематичних заходах, проводять лекції у вишах. Вищий антикорсуд регулярно проводив зустрічі зі школярами та студентами та продовжує робити це надалі з урахуванням карантинних обмежень. Закликаємо журналістів утриматися від домислів і керуватися офіційними даними. ВАКС із повагою ставиться до роботи працівників ЗМІ та просить не підривати довіру до судової влади", – зазначили автори релізу.

Водночас у повідомленні прямо не вказано, чи відвідувала Танасевич новорічну вечірку, яку, як писало "Слідство.Інфо", організував президент Одеської юракадемії, екснардеп Сергій Ківалов.

Серед гостей корпоративу були голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк та голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, повідомляли джерела журналістів. За даними видання, Танасевич приходила на цей захід

І Вовк, і Тупицький фігурують у розслідуваннях українських правоохоронних органів, справу Вовка розглядає ВАКС.

Танасевич обрали головою Вищого антикорупційного суду України 7 травня 2019 року, майже за місяць після запуску роботи суду.