"У жодному разі". Могеріні заявила, що в ЄС немає втоми від України

Могеріні: Із минулого року українці, які відвідують Європейський союз, більше не потребують візи, а наша торгівля з Україною зростає
Фото: ЕРА

Деякі реформи в Україні не просуваються так швидко, як хотілося б Європейському союзу, заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

У Європейському союзі немає втоми від України, сказала верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні в інтерв'ю агентству УНІАН напередодні візиту до України.

"У жодному разі. Наша політична і дипломатична активність інтенсивніші, ніж будь-коли. Із минулого року українці, які відвідують Європейський союз, більше не потребують візи, а наша торгівля з Україною зростає. У листопаді минулого року у нас був дуже успішний саміт із нашими східними партнерами, зокрема з Україною, і ми висловили прихильність 20 амбітним політичним цілям до 2020 року", – зазначила вона.

Могеріні додала, що деякі реформи в Україні не просуваються так швидко, як хотілося б Європейському союзу.

"Але ми, як і раніше, як і завжди, орієнтовані на процес реформ, тому що це – наша відданість українському народу", – заявила вона.

16 вересня 2014 року Верховна Рада і Європарламент синхронно затвердили Угоду про асоціацію України з Європейським союзом. 1 вересня 2017 року вона набула чинності в повному обсязі.

Із 11 червня 2017 року між Україною та ЄС діє безвізовий режим.