"УДАР Віталія Кличка" оприлюднив економічний план дій та запропонував владі реалізувати його вже зараз

Економічний план дій "Захист. Безпека. Розвиток" містить 15 невідкладних кроків для стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні
Фото: udar.party
Команда партії "УДАР Віталія Кличка" розробила економічний план дій "Захист. Безпека. Розвиток", який запропонувала вже сьогодні використати всім, від чиїх рішень залежить стан економіки України. Цей план презентували на XXV з'їзді партії УДАР, повідомляє сайт цього політичного руху.

Реалізація економічного плану дій дасть можливість зробити економіку України більш стійкою та підвищити добробут українців, зазначають в партії УДАР. Тому запропонували вже сьогодні використати цей план усім, хто ухвалює рішення щодо економіки.

"Ми знаємо, як зробити економіку України більш захищеною і наблизити якість життя українців до європейських стандартів. Ми готові брати на себе відповідальність і реалізовувати наш план самостійно, коли прийдемо до влади. Проте вже сьогодні ми публічно пропонуємо владі та всім, від чиїх рішень залежить стан економіки України, використовувати запропоновані нами кроки для розвитку економіки. Це потрібно українцям, це потрібно Україні!" – наголосив у своєму виступі лідер УДАР Віталій Кличко.

Економічний план дій "Захист. Безпека. Розвиток" містить 15 невідкладних кроків щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні та 10 головних напрямів для забезпечення сталого економічного розвитку на перспективу. В його основу покладено інноваційно-індустріальну модель економіки, яку в партії УДАР вважають оптимальною для України.

"Сьогодні тут зібралися люди, які не звикли розраховувати на інших і завжди беруть відповідальність на себе. Нам робити життя в країні безпечним, нам захищати родини й громади, а значить, і нам змінювати умови для розвитку українського виробництва, розвивати підприємництво, забезпечувати справедливі умови оплати праці, формувати конкурентну освіту для молоді та достойне пенсійне забезпечення для більшості громадян. Наше з вами завдання – створювати майбутнє вже сьогодні, незважаючи на політичні цикли та чиїсь амбіції", – сказала під час презентації економічного плану дій представниця партії УДАР Оксана Продан.

Зокрема, УДАР наполягає на терміновому збільшенні оборонного бюджету щонайменше на 30 млрд грн, що дасть можливість, зокрема, підвищити зарплати військовослужбовцям уже з лютого цього року. Також УДАР пропонує невідкладно забезпечити необхідні обсяги газу за справедливими цінами і позбутися критичної залежності від імпорту дизпального. Серед інших пропозицій – запровадити нульову ставку ПДВ на соціальні продукти та житлово-комунальні послуги для населення, скоротити нецільові витрати, зокрема на утримання центральної влади, та підвищити реальну заробітну плату медикам. Також партійці вважають за необхідне відновити спрощену систему оподаткування для малого бізнесу і скасувати обов'язкові касові апарати для ФОП.

Для економічного успіху в перспективі УДАР пропонує перейти на основи "економічного прагматизму", ухвалюючи рішення насамперед з урахуванням національних інтересів, зосередитися на створенні робочих місць, енергетичній незалежності, розвитку ВПК, створенні незалежної судової системи.

Контекст:

4 лютого відбувся XXV з'їзд політичної партії "УДАР Віталія Кличка". Під час з'їзду ухвалили звернення до керівництва держави щодо скликання Національного форуму єдності України для захисту демократії та свободи і підтримки України у боротьбі з російською агресією, ініційоване лідером партії УДАР Віталієм Кличком.