Україна входить в опалювальний сезон із рекордними запасами палива – глава Міненерго

Буславець сподівається на безпроблемний опалювальний сезон
Фото: mpe.kmu.gov.ua

За даними в.о. міністра енергетики України Ольги Буславець, перед опалювальним сезоном на українських складах є втричі більше вугілля, ніж було 2019-го і 2018 року.

У новий опалювальний сезон українська енергетика входить із рекордними запасами палива. Про це виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець повідомила 11 вересня на брифінгу, трансляцію якого вів у Facebook УНН.

"Україна входить в опалювальний сезон (уже майже) – ми готуємося зараз до нього дуже активно – із рекордними запасами палива. У нас на сьогодні 3 млн тонн вугілля на складах, і це майже в три рази більше, ніж було в минулому і позаминулому році", – сказала вона.

За даними в.о. міністра, у сховищах також є 26 млн м&³3; газу.

"Це, звичайно, надає нам впевненості в безпеці постачання енергоресурсів в опалювальний період. Також готується все електроенергетичне обладнання, інфраструктурне обладнання до проходження опалювального сезону. Я впевнена, що ми його пройдемо стало і без усяких негараздів", – заявила Буславець.

У липні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що на той момент готовність житлового фонду України до зими оцінювали на рівні 50%.

За даними ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", протягом перших шістьох місяців 2020 року в підземні сховища газу України закачано рекордний для цього періоду обсяг палива – 6 млрд м&³3; газу. Станом на 23 липня в українських ПСГ було накопичено 21,57 млрд м газу.