Уманський заявив, що припиняє спілкування зі ЗМІ на особисте прохання Єрмака. До цього він дав інтерв'ю Бацман

Уманський дав сьогодні більше ніж годинне інтерв'ю Бацман
Фото: Ihor Umanskyi / Facebook

Ексміністр фінансів України Ігор Уманський дав інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман перед тим, як глава Офісу президента Андрій Єрмак попросив його на якийсь час припинити участь в ефірах.

Ексміністр фінансів України Ігор Уманський заявив у Facebook, що на особисте прохання глави Офісу президента Андрія Єрмака на час припиняє спілкування із представниками медіа.

"На особисте прохання Андрія Єрмака я прийняв рішення, до особистої зустрічі з ним після його одужання, тимчасово утриматися від участі в ефірах", – написав він.

Єрмак зараз лікується від коронавірусної інфекції COVID-19 у "Феофанії".

22 квітня глава ОПУ повідомив, що Уманський стане його радником і займатиметься питаннями корупції в митних та податкових органах. 12 листопада Уманський розкритикував рішення влади ввести "карантин вихідного дня" в Україні і написав заяву про звільнення з Офісу президента.

18 листопада він провів пресконференцію, під час якої заявив, що за час роботи в ОПУ та Мінфіні переконався: "достукатися до влади, її керівництва, можна виключно публічно – через екран телевізора, через соцмережі".

"Записки, пропозиції та інше, на жаль, не приймають", – сказав він, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Дзвінок Єрмака, гучні викриття, схеми, головні корупціонери, стрибок гривні. Дивитися інтерв'ю Бацман з Уманським

Сьогодні Уманський дав інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, під час якого говорив про причини звільнення з посади радника Єрмака, про корупцію в Україні, ситуацію на митниці й у податковій, витрачання коштів із фонду боротьби з коронавірусною інфекцією, економічну ситуацію в Україні, ймовірний дефолт, а також про власні політичні амбіції. Бесіда тривала понад годину.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Уманський тричі працював на керівних посадах у Міністерстві фінансів України. У 2008–2010 роках був першим заступником міністра, у 2009–2010 роках – в.о. міністра. Востаннє пропрацював міністром фінансів менше ніж місяць – із 4-го до 30 березня 2020 року.

Уманський розповідав, що не спрацювався із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. "Чому мене прибрали? Потрібен був ручний міністр. Шмигаль має усвідомити: він не керівник на підприємстві, де у нього є підлеглі. Уряд – колегіальний орган, і він такий самий член Кабінету Міністрів, як і інші міністри", – сказав ексміністр.