В Італії виправдали українця Марківа, ЗМІ повідомили про смерть Кернеса. Головне за день

Важливі події вівторка
Фото: Людмила Денісова / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних подій вівторка, 3 листопада.

В Італії виправдали Марківа

Апеляційний суд у Мілані виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого суд першої інстанції в Павії обвинуватив у загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі й засудив до 24 років в'язниці. Тепер Марків повернеться в Україну.

Анонімні Telegram-канали повідомили про смерть Кернеса

Видання "Політрада", низка анонімних Telegram-каналів і колишній нардеп Ігор Мосійчук сьогодні повідомили про смерть міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Директор департаменту інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко в коментарі виданню "ГОРДОН" спростував повідомлення про смерть харківського міського голови Геннадія Кернеса. За його словами, вкидання пов'язані з оголошенням результатів виборів.

В Україні новий рекорд COVID-19

Протягом останньої доби коронавірусну інфекцію підтвердили в Україні у 8899 осіб, що є новим рекордом.

Підозрювана в сепаратизмі Штепа стала депутаткою міськради у Слов'янську

За даними протоколів територіальної виборчої комісії, колишній міській голові Слов'янська Донецької області Нелі Штепі не вистачило голосів, щоб пройти до другого туру виборів мера Слов'янська. Однак її обрано депутаткою міської ради від Партії миру і розвитку.

"Боруссія" розгромила "Шахтар" у матчі Ліги чемпіонів

Донецький "Шахтар" у матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонів зазнав розгромної поразки від "Боруссії" з Менхенгладбаха – він програв із рахунком 0:6.

Один з обвинувачених у справі МН17 уперше дав свідчення публічно

Обвинувачений у справі про катастрофу малайзійського Boeing 777 в Україні 2014 року росіянин Олег Пулатов відповів на запитання своїх адвокатів. Записану на відео зустріч показали сьогодні в нідерландському суді у справі про катастрофу MH17. Пулатов сказав, що напередодні та після катастрофи літака не бачив у бойовиків "ДНР" зенітно-ракетної установки "Бук".

ІДІЛ узяв відповідальність за теракт у Відні

Увечері 2 листопада у Відні стався теракт, унаслідок якого загинуло щонайменше п'ятеро осіб. 3 листопада терористичне угруповання "Ісламська держава" заявило, що саме воно причетне до цієї події.

За уточненими даними, унаслідок теракту у Відні постраждало 22 людей, загинуло п'ятеро. На півночі Австрії затримали підозрюваного в нападі.

У США відбуваються вибори президента

Сьогодні у США відбуваються вибори президента. За посаду глави держави борються чинний глава Білого дому республіканець Дональд Трамп і колишній віцепрезидент, кандидат від Демократичної партії США Джо Байден. Будь-хто з них у разі перемоги на виборах стане найстаршим американським президентом.