В Офісі президента розповіли, про що Єрмак і Кулеба говорили з радником Байдена

В Офісі президента розповіли деталі про зустріч Єрмака і Кулеби із Салліваном
Фото: radiosvoboda.org
Глав Офісу президента Андрій Єрмак і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі з радником президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейком Салліваном обговорювали підготовку зустрічі глави Білого дому з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це пресслужба глави Української держави поінформувала 4 серпня.

Сторони також обговорили ситуацію на сході України і "спільні зусилля України та США в мирному врегулюванні російсько-українського конфлікту".

"Окрему увагу було приділено питанням розширення стратегічного партнерства між двома державами та останнім досягненням у процесі реформування судочинства в Україні та [проведення] інших важливих реформ", – додали в Офісі президента.

Єрмак називав зустріч із Салліваном "продуктивною, відвертою і дружньою", але не називав тем розмови.

Контекст:

Глава ОПУ і міністр закордонних справ прибули у США для підготовки першого офіційного візиту Зеленського у Вашингтон, призначеного на 30 серпня.

Головною темою візиту і його зустрічі з Байденом стане залучення США у процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, говорив Кулеба.

Він зазначав, що Зеленський поїде до Сполучених Штатів "у сильній позиції" після установчого саміту Кримської платформи.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія 28 липня заявив, що зустріч Зеленського з Байденом відбудеться "на підвищених тонах". 4 серпня глава МЗС підкреслив, що на переговорах двох президентів не буде жодних "підвищених тонів" або шантажу.

5 липня на форумі "Україна 30" Зеленський розповів про свої очікування від візиту до Вашингтона: "Він повинен бути змістовним перш за все. Це не туризм. Візит має бути максимально наповненим і, що найголовніше, результативним".