"В окулярах, із бородою, лисі і маска". Шмигаль прокоментував свою схожість із головою Євроради Мішелем

Шмигаль сказав, що в житті він зовсім не схожий на Мішеля
Фото: Денис Шмигаль / Facebook
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не побачив жодних курйозів у своїй зовнішній схожості із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Український прем'єр зазначив, що схожий із Мішелем за духом.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував свою зовнішню схожість із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. В ефірі передачі "Світське життя" на телеканалі "1+1" 28 лютого він сказав, що в зовнішності двох політиків є схожі елементи.

"У житті ми зовсім не схожі. Ніяких курйозів не бачу [...] Є схожі елементи, я вже казав. В окулярах, із бородою, лисі і маска. Тому, напевно, схожі. По духу ми схожі. Ми – проєвропейські політики, тому це головне", – зазначив Шмигаль.

Глава українського уряду сказав, що не обговорював із Мішелем своєї схожості з ним.

Зовнішню схожість Шмигаля і Мішеля помітили після їхньої спільної появи 9 лютого у Брюсселі. Користувачі соцмереж писали, що політики мають схожі зачіски, приблизно однаковий зріст і статуру, а їхні образи доповнювали окуляри.

Під час цієї зустрічі Шмигаль передав Мішелю запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну.

У Єврораді 28 лютого опублікували графік візитів Мішеля. Зокрема, президент Європейської ради планує провести в Україні два дні. У вівторок, 2 березня, Мішель вирушить на Донбас разом із президентом Володимиром Зеленським, зустрінеться із командуванням Об'єднаних сил і спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Наступний день, 3 березня, Мішель проведе в Києві. Він зустрінеться із представниками антикорупційних інституцій та відвідає центр вакцинації. Підсумковою частиною візиту Мішеля до Києва стане пресконференція із Зеленським.