Унаслідок сутичок біля Жовтневого палацу постраждало 60 нацгвардійців, 15 із них госпіталізовано – Нацгвардія

Після надання першої медичної допомоги 45 нацгвардійців продовжили виконання службових обов'язків
Фото: ЕРА

У капюшон зимової куртки нацгвардійцю закинули вибуховий пакет, заявили в Нацгвардії.

Унаслідок сутичок 17 грудня під Жовтневим палацом у центрі Києва постраждало 60 співробітників Національної гвардії України. Про це повідомила у Facebook прес-служба Нацгвардії.

Після надання першої медичної допомоги 45 нацгвардійців продовжили виконання службових обов'язків, а 15 було госпіталізовано.

У 13 госпіталізованих діагностували отруєння газом, в одного – травму обличчя й у ще одного – травму голови.

"У капюшон зимової куртки бійцю закинули вибуховий пакет, але завдяки тому, що на ньому були засоби захисту та шолом, вдалося запобігти значним ушкодженням", – зазначили в Нацгвардії.

Сьогодні лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі під час маршу "За імпічмент" заявив, що протестувальники організують штаб у Жовтневому палаці. До будівлі прийшли прибічники політика, почалися сутички із силовиками.

Саакашвілі закликав протестувальників розблокувати Жовтневий палац і йти до Верховної Ради. За деякий час мітингувальники розійшлися.

За даними поліції Києва, унаслідок сутичок біля Жовтневого палацу постраждало 32 правоохоронці, відкрито три кримінальні провадження.

Саакашвілі назвав ситуацію провокацією з метою дискредитації мирного протесту. У "Русі нових сил" заявили, що пішли до Жовтневого палацу, "щоб підтримати заявку дружин українських військовослужбовців на отримання доступу до двох кімнат" у будівлі для створення свого офісу.

На сайті Жовтневого палацу повідомляють, що в ньому проходив концерт оркестру Гленна Міллера. Він почався о 15.00 і вже завершився.