У штабі Порошенка назвали передвиборчою "чорнухою" інформацію про розслідування у США зловживань оточення українського президента

У штабі Порошенка не підтвердили факту розслідувань
Фото: ЕРА

Коментуючи інформацію ZN.UA про кримінальні справи у США, пов'язані з оточенням президента України Петра Порошенка, у його виборчому штабі наголосили, що "бруд ллють" з оточення кандидата в президенти, який називає себе "чесним".

Інформація видання ZN.UA про кримінальні розслідування у США щодо фінансових зловживань оточення президента України Петра Порошенка – передвиборча "чорнуха". Про це виданню "ГОРДОН" 23 березня заявили у виборчому штабі Порошенка.

"Повідомлення видання "Дзеркало тижня" про нібито кримінальні справи проти "оточення Порошенка", відкриті у США, є класичною передвиборчою "чорнухою". Шкода, що цей бруд ллють з оточення кандидата в президенти, який намагається приватизувати прикметник "чесний", – зазначили у штабі.

Представники кандидата в президенти Порошенка підкреслили, що до виборів залишилося вісім днів.

"Зараз – є така народна прикмета – викривляється все, навіть дзеркала. Тим більше, коли йдеться про сімейне видання кандидата в президенти", – повідомили в заяві.

22 березня міжнародний оглядач ZN.UA Тетяна Силіна написала, що у США, за даними джерел видання, відкрито кримінальні справи, в яких розслідують факти зловживань, вчинених людьми з команди Порошенка. Насамперед ішлося про виведення і відмивання грошей.

Головним редактором ZN.UA є Юлія Мостова, дружина кандидата в президенти України, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.