В Україні хочуть звільнити суддю Вищого адмінсуду, яку НАБУ підозрює в недекларуванні на 7,8 млн грн

Суддю, яка перебуває в розшуку, хочуть звільнити
Фото: depositphotos.com

​​Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя України внесла подання про звільнення судді, яку Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук, без вихідної допомоги й довічних виплат. Про це 9 вересня повідомляє Центр протидії корупції.

Ідеться про суддю Вищого адмінсуду Інну Масло, котру НАБУ підозрює в недекларуванні на 7,8 млн грн. За даними бюро, суддя приховала дві земельні ділянки і два будинки в передмісті Києва, якими користувалася разом із чоловіком упродовж 2020 року.

Хоч будинки офіційно й не введено в експлуатацію, однак вони є цілком придатними до проживання, зазначають у повідомленні. Їхня вартість, відповідно, – понад 4 млн грн і майже 2 млн грн, вказали в ЦПК. Земельні ділянки, на яких вони розташовані, коштують по майже 1 млн грн кожна. Отже, загальна сума незадекларованих відомостей сягає приблизно 7,8 млн грн.

Оскільки місцеперебування судді не встановлено, її оголосили в розшук, зазначили в ЦПК. Масло ще в березні 2022 року виїхала з України, не здійснює правосуддя, не виходить на зв'язок, але за 2022 рік отримала 673 тис. грн суддівської винагороди, ідеться в повідомленні. Ба більше, суддя попросилася в почесну відставку з довічними виплатами, але Вища рада правосуддя її прохання не задовольнила, а рекомендувала звільнити. На думку членів ради, Масло допустила поведінку, яка порочить звання судді.