В Україні оновили правила шкільної освіти за умов епідемії – МОЗ

До шкіл учителів збираються пускати після термометрії
Фото: pixabay.com

За умов епідемії коронавірусної інфекції учням перших – четвертих класів українських шкіл дозволять ходити без маски або респіратора, повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

В Україні оновили правила навчання у школах за умов поширення коронавірусної інфекції. Про це 25 серпня на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

За його словами, правила змінили після консультацій із міжнародними експертами та представниками освітньої сфери.

"Ми внесли певні зміни до наших протиепідемічних заходів. Наприклад, для учнів перших – четвертих класів пересування у приміщеннях закладів освіти буде дозволятися без використання маски або респіратора", – сказав міністр.

Він зазначив, що в регіонах з "помаранчевим" рівнем педагогам рекомендують учити дітей із застосуванням захисних щитків, а в регіонах із "жовтим" і "зеленим" – "просто дотримуватися відповідної дистанції".

У школи вчителів мають намір пускати тільки після вимірювання температури, а якщо коронавірус буде виявлений у когось із учнів – на самоізоляцію відправлять весь клас.

"Дозатори та антисептики в закладі повинні знаходитися тільки на вході, у подальшому ми рекомендуємо ретельно мити руки після уроку", – пояснив Степанов.

Він підкреслив, що розповів тільки про частину правил.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, 1 вересня в Україні розпочнеться "нормальний" навчальний рік.

20 травня через пандемію COVID-19 Кабмін запровадив так званий адаптивний карантин, відповідно до якого регіональній владі дали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності мінімальним вимогам щодо кількості хворих, завантаженості лікарень і кількості проведених тестів.

22 липня Кабінет Міністрів видав постанову, якою дію адаптивного карантину на території країни продовжили до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або в окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюють "зелений", "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Влада низки міст України (зокрема Черкас, Харкова, Луцька) публічно відмовлялася посилювати карантин, незважаючи на погіршення епідемічної ситуації з коронавірусом.

Станом на ранок 25 серпня в Україні підтвердили 108 415 випадків коронавірусної інфекції (+1658 протягом останньої доби). Від початку епідемії у країні померло 2318 пацієнтів із COVID-19, вилікували 52 870.