Вадим Рабінович: Влада хоче задушити тих, хто говорить і думає не так

Вадим Рабінович: І все це, щоб протриматися ще рік–два – і під патріотичні вигуки дограбувати Україну
Фото: Vadim Rabinovich / Facebook

У тому, щоб в українських ЗМІ звучало більше української мови, немає нічого поганого, але влада вводить квоти, дбаючи не про мову або країну, а про себе, заявив народний депутат Вадим Рабінович.

Закон про мовні квоти і заборона деяких сайтів потрібні владі, щоб протриматися ще рік чи два, заявив народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович у прямому ефірі програми "Хто кому Рабінович" на каналі "112 Україна".

"У тому, щоб в Україні звучало більше української мови в медіа, немає нічого поганого. Але я сумніваюся, що влада робить це, піклуючись тільки про мову, узагалі про країну. Вона про себе дбає. Вона хоче задушити тих, хто говорить і думає не так, хто дивиться не ті сайти або не ті передачі на ТБ. І все це, щоб протриматися ще рік–два – і під патріотичні вигуки дограбувати Україну", – сказав нардеп.

Він обурився, що в "Київраді член фракції "Свобода" пропонує проти дітей, які розмовляють не тією мовою, використовувати батоги, а член фракції "Народний фронт" у парламенті погрожує влаштувати "ніч довгих ножів".

"Послухайте, із трибуни українського парламенту звучить заклик до "ночі довгих ножів", про це говорить представник партії, яка має 1% підтримки в народу. І на це не реагує ні Європа, ні Америка, ні наша країна", – зазначив Рабінович.

Парламентарій заявив, що влада хоче знищити інакомислення в країні, але в неї цього не вийде.

"Хочу їм сказати: "ночі довгих ножів" уже робили і до вас, уже стільки крові пролили на землі України всі ці "революціонери", які приходили, і "в ім'я країни" половину її знищували. І де вони, а де ми? Вони давно вже зникли, забуті, а ми живемо", – сказав політик.

Рабінович додав, що для зміцнення української мови потрібно нею пишатися, покращувати життя людей і будувати "Швейцарію Східної Європи" – країну, яка говорила б багатьма мовами і водночас була найбагатшою за доходами на душу населення у світі.

Відео: 112 Україна / YouTube

23 травня Верховна Рада ухвалила закон про мовні квоти на телебаченні. Згідно із законопроектом №5313, частка передач і фільмів українською мовою на загальнонаціональних каналах повинна становити не менш ніж 75%, а в ефірах регіональних і місцевих телекомпаній – не менш ніж 50%. 26 травня законопроект підписав спікер Андрій Парубій і подав документ на підпис президенту.