Вакарчук про своє прізвище у президентських рейтингах: У 2014 році не я прийшов у політику, а політика прийшла до мене. Але мене це не здивувало

Вакарчук: Якщо є відповідальне рішення, то так чи інакше велика мета буде досягнута
Фото: Святослав Вакарчук / Facebook

За словами фронтмена українського гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука, він не думав про свої президентські рейтинги, поки вони не почали впливати на його повсякденне життя.

Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив у інтерв'ю головному редакторові LB.ua Соні Кошкіній, оприлюдненому 11 лютого на каналі KishkiNa у YouTube, що не причетний до соціологічних опитувань, які показували його високий президентський рейтинг.

На запитання, як він поставився до того, що побачив своє ім'я в соцопитуваннях, Вакарчук відповів: "Поки це не почало впливати на моє повсякденне життя, я взагалі про це не думав".

"Мені здається, у 2014 році не я прийшов у політику, а політика прийшла до мене. Але мене це не здивувало, тому я спокійно на це дивився. Безумовно, коли ти бачиш довіру людей, підтримку людей, які бачать твої можливості щось зробити, ти про це, зрозуміло, замислюєшся, стараєшся аналізувати, стараєшся думати. І я відповідальна людина, я прийняв відповідальне рішення... А якщо є відповідальне рішення, то так чи інакше велика мета буде досягнута", – заявив Вакарчук.

У січні 2019 року Вакарчук повідомив, що розчарований нинішнім станом української політики і хоче привести туди якомога більше нових осіб. "Я у справі. Ви дізнаєтеся найближчим часом", – зазначив Вакарчук. Співак додав, що "влада як така його не хвилює".

28 січня Вакарчук повідомив, що не буде балотуватися у президенти. За словами музиканта, його "цікавлять справжні зміни в країні".

Згідно з даними дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 23 листопада – 3 грудня 2018 року, у президентському рейтингу Вакарчук посідав дев'яте місце із 2,1% голосів.