ВАСУ 14 грудня розгляне касацію міськради Харкова щодо скандального пам'ятника на площі Свободи

Проект пам'ятника спричинив негативну реакцію серед харків'ян
Фото: 2day.kh.ua

Засідання відбудеться о 10.00 у Вищому адміністративному суді на вулиці Московській, 5 у Києві.

У четвер, 14 грудня, Вищий адміністративний суд України розгляне касацію міської ради Харкова на скасування рішення про проведення архітектурного бліц-конкурсу на ескіз-ідею пам'ятного знаку на площі Свободи. Про це повідомив у Facebook депутат Харківської облради Дмитро Булах.

За його словами, засідання відбудеться о 10.00 у Вищому адміністративному суді на вулиці Московській, 5 у Києві.

"14 грудня – останній день повноважень ВАСУ, і розгляд саме цього дня викликає підозру, що рішення може бути чимось мотивовано", – зазначив Булах.

Архітектурний бліц-конкурс проектів пам'ятника на площі Свободи оголосили в листопаді 2016-го року. Переміг проект 86-метрової колони авторства головного архітектора міста Сергія Чечельницького, його брата Павла, скульпторів Ганни Іванової та Олександра Рідного.

У січні 2017 року громадські організації "Міські реформи", "Критичне мислення", "Харківський антикорупційний центр" подали позов проти виконавчого комітету міськради.

29 березня Дзержинський районний суд Харкова визнав незаконним і скасував рішення виконкому. 10 травня Харківський апеляційний адміністративний суд відмовив йому в задоволенні позову.

Після цього виконком подав касаційну скаргу у Вищий адміністративний суд.