Вдова Маккейна буде спостерігачем на виборах президента України

Сінді Маккейн стане спостерігачем на виборах в Україні на згадку про свого чоловіка, сенатора Джона Маккейна
Фото: EPA

Сінді Маккейн, вдова сенатора Джона Маккейна, буде спостерігати за українськими виборами у складі делегації Міжнародного республіканського інституту США.

Вдова американського сенатора Джона Маккейна Сінді Маккейн буде спостерігачем на виборах президента України 31 березня 2019 року. Про це вона написала у своєму Twitter.

"Я не можу придумати кращого способу вшанувати спадщину свого чоловіка, ніж демонструвати постійну підтримку свободи у країні, про яку він так глибоко дбав. Пишаюся тим, що буду у складі місії Міжнародного республіканського інституту на виборах в Україні", – написала вона.

Сінді Маккейн спільно із президентом Міжнародного республіканського інституту Деніелом Твайнінгом очолить наглядову місію Міжнародного республіканського інституту на українських виборах. До числа 25 спостерігачів також увійдуть чинні та колишні конгресмени і вище керівництво інституту.

Міжнародний республіканський інститут – некомерційна громадська організація, діяльність якої спрямована на підтримку розвитку свободи та демократії в усьому світі.

25 березня Центральна виборча комісія завершила реєстрацію іноземних спостерігачів на виборах президента України – всього будуть присутні 2344 спостерігачі від країн та організацій. Також того дня ЦВК передала бюлетені на закордонні виборчі дільниці.

Вибори президента України призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. В остаточному списку ЦВК вказано 39 кандидатів у президенти.