Верховна Рада 3 листопада може звільнити п'ятьох міністрів

Рада на засіданні 3 листопада розгляне кадрові питання в уряді України, наголосив Мельничук
Фото: kmu.gov.ua
Верховна Рада України на засіданні 3 листопада розгляне кадрові питання у Кабміні. Про це 2 листопада у Telegram повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

За його словами, нардепи розглянуть звільнення п'ятьох членів Кабміну: Романа Абрамовського (міністра захисту довкілля та природних ресурсів України), Олексія Любченка (першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки України), Олексія Резнікова (віцепрем'єр-міністра – міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій України), Олега Уруського (віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України) та міністра оборони України Андрія Тарана.

Контекст:

Верховна Рада планує розглянути кадрові питання у Кабміні 3 листопада, повідомляв голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Абрамовський подав у відставку 19 жовтня, Уруський та Резніков – 1 листопада. Наступного дня заяви про відставку написали Любченко і Таран.

Фракція "Слуга народу" на засіданні 1 листопада підтримала кандидатуру голови підкомітету з державної безпеки та оборони, нардепки Ірини Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра – глави Мінреінтеграції, а Резнікова – на посаду міністра оборони.

Окрім того, "Слуга народу" обговорила кандидатуру голови Державної митної служби Павла Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а заступниці глави Офісу президента Юлії Свириденко – першого віцепрем'єра – міністра економіки, повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

"Українська правда" з посиланням на джерела у "Слузі народу" писала 1 листопада, що замість Абрамовського міністром екології стане його заступник Руслан Стрілець.