Відкритий доступ до даних про оборонні підприємства гальмуватиме прихід на український ринок західних компаній – "Українська бронетехніка"

Владислав Бельбас: Закриття даних про підприємства оборонки – це дуже складне питання, для вирішення якого потрібен комплексний підхід
Фото: telegraf.com.ua

Відкритий доступ до інформації про оборонні підприємства може сповільнити прихід західних компаній на український ринок, заявив генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас в інтерв'ю "Суспільне. Новини". Відео коментаря компанія опублікувала у своєму Facebook.

Бельбас вважає, що в поточних умовах західним компаніям буде складніше заходити в Україну, адже інвестувати в прозорі локації є надзвичайно ризикованим.

"Закриття даних про підприємства оборонки – це дуже складне питання, для вирішення якого потрібен комплексний підхід. Ми як демократія маємо доволі відкриту звітність, і це насправді важливо. Ми розуміємо, що закриття реєстрів може призвести до зниження громадського контролю за процесами, які відбуваються в оборонній галузі. Але фізичне знищення оборонних підприємств буде мати вкрай негативні наслідки для фронту", – зазначив він.

Керівник компанії додав, що українські виробники зброї й військової техніки неодноразово зверталися до різних державних органів і служб щодо закриття даних про підприємства оборонного сектору, але на цей момент питання залишається невирішеним.