Відпочинок Порошенка на Мальдівах. Держприкордонслужба заявила, що президент перетинав кордон законно

Порушень під час перетину Порошенком кордону не було Держприкордонслужба
Фото: president.gov.ua

Управління держохорони не розкрило інформації щодо охорони президента України Петра Порошенка під час відпочинку на Мальдівах.

Під час відвідування Мальдівів президент України Петро Порошенко перетинав кордон у законний спосіб. Про це йдеться у відповіді Державної прикордонної служби України на інформаційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Усі процедури, пов'язані з перетином державного кордону цією особою, відбувалися відповідно до закону України "Про прикордонний контроль", – зазначили в Держприкордонслужбі.

Водночас Управління державної охорони не розкрило на запит програми "Схеми" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший") інформації щодо охорони Порошенка під час відпочинку на Мальдівах.

"Запитувані відомості становлять службову інформацію", – ідеться у відповіді.

В УДО лише повідомили, що державну охорону посадових осіб, визначених законом, забезпечують безперервно в місцях їхнього постійного і тимчасового перебування.

18 січня програма "Схеми" опублікувала розслідування Mr. Petro Incognito про відпочинок президента України Петра Порошенка на Мальдівах, який, за даними журналістів, обійшовся главі держави у 14 млн грн. У розслідуванні йдеться, що президент зняв для відпочинку цілий острів.

Згідно з розслідуванням, із Києва на Мальдіви 1 січня вилетів чартер, на якому були зареєстровані пасажири: Віра Лазарєва, Іван Дегтерьов, Євгенія Сафонова, Олександр Сичніков, Катерина Боєва, Віталій Кокорін, Олена Сенченко, Ольга Герасименко. 8 січня чартер із цими саими пасажирами повернувся до Києва з Мальдівів.

За даними джерела видання "Страна", Порошенко із сім'єю могли виїжджати з України під чужими іменами за так званим документами оперативного прикриття.