Вілкул: Україна повинна продавати не сировину, а готову продукцію

Вілкул: Італійська сантехніка і польська кераміка виробляються, у тому числі, з української сировини
Фото: Олександр Вілкул / Facebook

В Україні мають бути підприємства з виробництва продукції з вищою доданою вартістю, заявив нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

Україна має експортувати не сировину, а готову продукцію, заявив народний депутат від Опозиційного блоку, кандидат у президенти Олександр Вілкул під час зустрічі з працівниками гірничодобувної компанії "Мінерал" у місті Пологи Запорізької області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна повинна продавати не сировину, а готову продукцію. Тут, у нашій країні, повинні бути заводи і підприємства з виробництва продукції з більш високою доданою вартістю. Тоді будуть і високі заробітні плати, а значить, і гідні пенсії, і гідний рівень життя. Це сотні тисяч робочих місць", – сказав він.

Вілкул підкреслив, що в Україні є підприємства, які видобувають унікальні ресурси, але їх експортують за кордон. З української сировини виготовляють товари, які потім реалізують, зокрема, і на українському ринку.

"Італійська сантехніка і польська кераміка виробляються, у тому числі, з української сировини. Купують у нас сировину за копійки, а назад нам продають уже готову продукцію за європейськими цінами", – додав він.

Нардеп заявив, що Опозиційний блок розробив і подав до Верховної Ради пакет законопроектів, мета яких – відновлення промисловості, насамперед високотехнологічної, економічний розвиток країни та забезпечення зростання продажів української продукції на зовнішніх і внутрішніх ринках. Вілкул заявив, що "влада блокує ці ініціативи".