Вілкул заявив, що вніс заставу за арештованого поліцейського, який застосував силу проти активіста, який блокував райвідділ

Олександр Вілкул: Я вніс 115 тис. грн застави за поліцейського Василя Мельникова. Того самого, який "лягай, Бандера". Не тому, що "Бандера", а тому, що "лягай"
Фото: Олександр Вілкул / Facebook

Народний депутат від Опозиційного блоку і кандидат у президенти Олександр Вілкул заявив, що поліція не просто має право, а зобов'язана застосовувати силу проти "радикалів, які розперезалися і можуть завтра напасти на кожного".

Поліцейський Василь Мельников, якого 12 лютого суд заарештував на 60 діб, виконував свій обов'язок в екстремальних умовах, заявив народний депутат від Опозиційного блоку і кандидат у президенти Олександр Вілкул. Політик повідомив у своєму Facebook, що вніс заставу за Мельникова, і сьогодні він може вийти на свободу.

"Я вніс 115 тис. грн застави за поліцейського Василя Мельникова. Того самого, який "лягай, Бандера". Не тому, що "Бандера", а тому, що "лягай". Поліцейський виконував свій обов’язок. В екстремальних умовах. Коли бойовики напали конкретно на Подільський райвідділ. Я вніс заставу тому, що хочу побудувати правову державу, у якій кожен має право на захист, незалежно від політичної кон'юнктури керівництва країни. Тому що вважаю, що поліція не просто має право, а зобов'язана застосовувати силу проти радикалів, які розперезалися і можуть завтра напасти на кожного. Я сподіваюся, що суд розбереться в усіх нюансах події, а поліцейський, із яким я навіть не знайомий, зможе заявити свою позицію та право на захист, перебуваючи на свободі, а не у в'язниці під тиском", – написав нардеп.

Він вважає, що організацію С14, яка блокувала Подільський райвідділ, контролює влада.

"Важливо розуміти: усі ці угруповання, насправді, безпосередньо підконтрольні владі. Інакше вони давно б уже сиділи. Я дізнався про ситуацію, що сталася, тільки серед ночі, коли доїхав до Херсона і дістався до інтернету. Величезне спасибі моєму адвокату Олегові Бабичу, який за кілька годин зміг розібратися й організувати оплату застави. Гроші задекларовані. Сподіваюся, що сьогодні Василь Мельников вийде на свободу", – заявив Вілкул і в коментарі до свого поста опублікував платіжне доручення.

Фото: Олександр Вілкул / Facebook

9 лютого активісти С14 вимагали, щоб працівники Подільського райвідділу повернули речі їхнім колегам, яких раніше цього дня було затримано перед початком мітингу кандидата у президенти Юлії Тимошенко. Керівник столичної поліції Андрій Крищенко заявив, що віддав команду на розблокування роботи райуправління спеціальному підрозділу правоохоронців.

Спецпризначенці, які приїхали, затримали активістів. Під час затримання чоловік у цивільному, який вибіг із райвідділу, почав завдавати ударів ногами одному з тих, хто лежав.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом подій біля Подільського райуправління поліції та повідомило про підозру поліцейського, який бив ногами лежачого активіста.