"Він грає в шахи". Трамп розповів про образу на Путіна через його слова про підтримку Гарріс

Трамп є кандидатом від Республіканської партії на виборах, Гарріс – від Демократичної
Фото: EPA

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив на мітингу у штаті Вісконсин 7 вересня, що "був дуже ображений" на нелегітимного російського президента Володимира Путіна через його слова про підтримку кандидатки від демократів Камали Гарріс на виборах. Захід транслював C-SPAN.

Путін під час Східного економічного форуму 5 вересня наголосив, що "фаворитом" Москви нібито був президент Джо Байден, який після зняття з перегонів рекомендував своїм прибічникам підтримати віцепрезидентку США Гарріс.

"І ми теж так зробимо, будемо її підтримувати, – зазначив Путін. – А по-друге, вона так виразно й заразливо сміється, що це свідчить про те, що в неї все гаразд. […] Зрештою, вибір за американським народом".

Після цього в Білому домі заявили, що Путін "має припинити" говорити про президентські вибори у США, які відбудуться в листопаді, і "припинити в них втручатися".

"Він [Путін] підтримав Камалу. Я був дуже ображений. Мені стало цікаво, чому він підтримав Камалу. Він грає в шахи, – сказав Трамп на мітингу. – Чи було це сказано з усмішкою? Я думаю, що так. Можливо, з усмішкою. Навіть не знаю, хто, чорт забирай, знає. Ніхто не збирається з'ясовувати це".

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

Кандидатом від Республіканської партії на виборах є експрезидент Дональд Трамп.

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування віцепрезидентки Гарріс як кандидата від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду Демократичної партії підтримали її кандидатуру.