Клімкін відкрив у Туреччині прем'єрний показ фільму "Кіборги"

Українська делегація презентувала фільм "Кіборги" у Туреччині
Фото: Міністерство закордонних справ України / Facebook

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін презентував український фільм "Кіборги" турецьким чиновникам, дипломатам іноземних держав та представникам української громади.

30 березня міністр закордонних справ України Павло Клімкін, перебуваючи з візитом у Туреччині, відкрив прем'єрний показ українського фільму "Кіборги" разом із уповноваженим президента України з питань кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і режисером стрічки Ахтемом Сеітаблаєвим. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Серед присутніх у залі – турецькі чиновники, дипломати іноземних держав та представники української громади", – розповіли в українському зовнішньополітичному відомстві.

Того самого дня міністр офіційно відкрив офіс Української спілки в Анкарі.

Прем'єра "Кіборгів" відбулася 7 грудня 2017 року. Фільм став абсолютним українським рекордсменом у вітчизняному прокаті за весь період незалежності України – його подивилося понад 310 тис. глядачів, збори перевищили 22 млн грн.

15 березня "Кіборгів" показали в Конгресі США, а 21 березня – у Брюсселі.

Українські військові, яких називали кіборгами, захищали донецький аеропорт протягом 242 днів до 22 січня 2015 року. Під час боїв було повністю зруйновано всі будівлі аеропорту, обидва термінали і вежу управління.