Вінник повідомив, що група нардепів оскаржила закон про реінтеграцію Донбасу в Конституційному Суді

Вінник: До Конституційного Суду надійшло подання про визнання неконституційним закону про деокупацію Донбасу
Фото: ЕРА

Група народних депутатів, серед яких парламентарій від Опозиційного блоку Василь Німченко, оскаржила у Конституційному Суді ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу, розповів нардеп від Блоку Петра Порошенка Іван Вінник.

Група народних депутатів оскаржила у Конституційному Суді України ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу. Про це на засіданні комітету ВР із питань національної безпеки і оборони повідомив нардеп від Блоку Петра Порошенка Іван Вінник, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні комітету стало відомо, що до Конституційного Суду надійшло конституційне подання про визнання неконституційним закону про деокупацію Донбасу. Угадаєте авторів?.. Німченко (нардеп від Опозиційного блоку Василь Німченко. – "ГОРДОН") і компанія, "Український вибір" і далі по тексту", – зазначив Вінник.

Верховна Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу 18 січня 2018 року 280 голосами. Його підтримали всі фракції, окрім Опозиційного блоку і групи партії "Відродження".

Нардеп від БПП Іван Вінник повідомив, що з тексту цього закону виключили згадку Криму, щоб уникнути оскарження документа.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 20 лютого, 24 лютого він набув чинності.

Згідно із законом, межі та перелік територій, тимчасово окупованих у Донецькій і Луганській областях, визначає президент України. Він також призначає командувача Об'єднаних сил, які будуть залучати до заходів із гарантування національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ на Донбасі.