Віра Савченко заявила про ймовірне фізичне знищення сестри Надії

Савченко голодує більш ніж місяць
Фото: ЕРА

Якщо позафракційний нардеп Надія Савченко помре, це можуть видати за наслідки голодування, вважає сестра парламентаря Віра Савченко.

Заарештованого позафракційного народного депутата Надію Савченко можуть убити. Таку думку в інтерв'ю "Громадському" висловила сестра нардепа Віра Савченко.

Вона розповіла, що рік тому, повертаючись із зустрічі з виборцями в Одеській області, їхня машина злетіла в кювет.

"У ніч перед цим Наді двічі дзвонили, як вона казала, служби, і казали: "Або станеш нейтральною до влади, або фізичне знищення". Фізичного знищення не було, був арешт", – зазначила Віра Савченко.

За її словами, "далі градус впаде, українців остаточно через ЗМІ зварять у цій каші і розкажуть про надзвичайного "агента Кремля" – одна збиралася це все робити".

"Потім скажуть: "Ой, вона випадково померла, голодувала, таке буває, вибачте". І на цьому все. Ось таке фізичне знищення, можливо", – заявила сестра нардепа.

22 березня Верховна Рада позбавила Надію Савченко недоторканності і дала дозвіл на її затримання і арешт. 23 березня суд заарештував нардепа до 20 травня без права на заставу.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошував, що Савченко та голова "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан, якого заарештували до 6 травня, планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цих цілей вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

Відразу після арешту Савченко оголосила голодування. 13 квітня вона його припинила на три дні, щоб пройти перевірку на поліграфі.