"Внутрішня проблематика, яка заважає державі, буде прибиратися". Зеленський пообіцяв продовження кадрових змін

Зеленський про звільнення топпосадовців: Відповідні кроки будуть і надалі
Фото: Zelenskiy / Official / Telegram
Президент Володимир Зеленський анонсував продовження великих кадрових змін в Україні. Про це він говорив у вечірньому зверненні 24 січня, яке опублікувала його пресслужба.

"Сьогодні суспільство побачило чергові кадрові рішення, які були ухвалені. Я підкреслю це слово – "чергові". Відповідні кроки будуть і надалі – кожен із них суспільство побачить і, я впевнений, підтримає. Будь-яка внутрішня проблематика, яка заважає державі, прибирається й буде прибиратися", – заявив президент.

На його думку, це справедливо, необхідно для захисту України й допомагає зближенню з європейськими інститутами.

"Нам потрібна міцна держава, і Україна буде саме такою", – наголосив Зеленський.

Він додав, що 24 січня своїм указом ввів у дію ще одне рішення РНБО, і пообіцяв опублікувати деталі пізніше.

Контекст:

У відеозверненні за підсумками 23 січня Зеленський заявив, що ухвалив низку кадрових рішень.

24 січня стало відомо, що в Україні відбулася найбільша хвиля звільнень топпосадовців із початку повномасштабної війни.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що написав заяву на звільнення з цієї посади. Пресслужба ОП повідомила, що Зеленський підписав указ про звільнення.

Окрім того, звільнили заступника генпрокурора України Олексія Симоненка. Як поінформували у пресслужбі Офісу генпрокурора, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Симоненка за власним бажанням.

Кабінет Міністрів України погодив проєкти указів президента України щодо відставки голів п'яти обласних державних (військових) адміністрацій. Один із них, Олексій Кулеба, який очолював Київську ОВА, став заступником глави Офісу президента замість Тимошенка.

Окрім того, уряд погодив відставку чотирьох заступників міністрів, серед яких заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов. Він пішов із посади після публікацій у ЗМІ та скандалу у зв'язку із закупівлями Міноборони.