Вороненков: У "сплячому" режимі під мене фальсифікувалася справа. Я не ідіот, чудово розумію, чим це закінчується

Вороненков уважає, що програв вибори в Думу з вини російської влади
Фото: Денис Вороненков / Facebook

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який отримав українське громадянство, стверджує, що в будь-який момент міг стати об'єктом переслідування з боку російський влади.

Колишній депутат Державної думи Денис Вороненков, який переїхав з Росії в Україну, називає твердження про те, що він утік від кримінального переслідування, "обливанням брудом", але заявляє, що влада була готова сфабрикувати справу проти нього. Про це він сказав газеті "Московский комсомолец" у першому інтерв'ю російським ЗМІ після прийняття українського громадянства.

Вороненков заперечує, що у 2016 році балотувався в Думу заради отримання депутатської недоторканності. За його словами, влада доклала "неймовірних зусиль для того, щоб сфальсифікувати підсумкові виборчі протоколи", що призвело до його поразки.

Кримінальну справу проти нього не порушували, заявив екс-депутат.

"У "сплячому" режимі під мене фальсифікувалася справа, щоб у будь-який момент мене можна було притягнути. Будь-яку людину, у разі потреби, відразу знайдуть, за що притягнути", – сказав Вороненков.

"У мене багатий життєвий шлях. Я починав слідчим, потім був старшим слідчим, помічником прокурора, заступником прокурора. Я ж не ідіот. Чудово знаю правила гри. Я прекрасно розумію, чим це закінчується", – додав він.

В інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.НЕТ", яке вийшло 14 лютого 2017 року, Вороненков повідомив, що в грудні минулого року отримав українське громадянство.

У той же день видання "Коммерсантъ" повідомило, що Слідчий комітет Росії заочно звинуватив Вороненкова в шахрайстві в особливо великих розмірах та ініціював оголошення його у федеральний розшук.

Як повідомляв глава російського "Фонду боротьби з корупцією" Олексій Навальний, у 2014 році Слідчий комітет підозрював Вороненкова в причетності до рейдерського захоплення будівлі та отриманні хабара у розмірі $100 тис. У колишнього депутата, який офіційно ніколи не займався бізнесом, було п'ять квартир, п'ять машин, дача і чималий грошовий статок, писав Навальний.