Вороненкова, крім справи Януковича, допитували в рамках розслідування злочинів проти Євромайдану – Горбатюк

Горбатюк про Вороненкова: Слідчі дійсно брали в нього свідчення
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

У рамках справи про злочини, скоєні щодо активістів Революції гідності, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Генпрокуратурі України допитували один раз, зазначив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, крім розслідування справи щодо колишнього президента Віктора Януковича, також допитали у справі про злочини під час Євромайдану. Про це в ефірі телеканала "112 Україна" розповів начальник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, в рамках "справи Євромайдану" Вороненкова допитували один раз.

"Так, його дійсно викликали для допиту також і щодо злочинів, учинених під час акцій протесту, щодо діяльності в цей період злочинної організації, факт якої ми розслідуємо", – сказав Горбатюк.

"Слідчі дійсно брали в нього свідчення, які стосуються погляду державного чиновника з тієї сторони, як розвивалися події щодо підтримки РФ колишніх високопоставлених осіб і зокрема розвитку подій уже після Майдану, щодо з'їзду, який не відбувся після 22 лютого в Харкові. Ці свідчення є в наших матеріалах", – додав він.

Удень 23 березня кілер убив Вороненкова в центрі Києва, коли той прямував на зустріч із колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Охоронець Вороненкова смертельно поранив нападника, але й сам зазнав поранення.

Убивцю політика опізнали як Павла Паршова, колишнього бійця Національної гвардії України.

25 березня радник міністра внутрішніх справ України, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що Паршов виконував завдання російських спецслужб ще до того, як вступив у Національну гвардію України.

Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов розповів, що товариші по службі з батальйону Нацгвардії "Донбас" характеризували Паршова як "фашика" (фашиста) і "праворадикальну" людину. Водночас співрозмовники Бутусова зазначали, що "на його поведінці як солдата це не позначалося, відкрито він своїх поглядів не пропагував, дисципліни не порушував".

Із 2011 року Паршов перебував у всеукраїнському розшуку за підозрою в шахрайстві і легалізації доходів, одержаних у злочинний спосіб.

27 березня журналістка телеканалу СТБ Олена Лунькова повідомила, що у вбивці Вороненкова був спільник Ярослав Левенець із позивним Хантер, якого з 24 березня 2017 року Солом'янське управління поліції Києва розшукує за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю.

28 березня видання "Коммерсантъ" із посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що у справі про вбивство Вороненкова, крім Паршова і Левенця, з'явився третій фігурант.