Усупереч Конституції, картка Ірини Геращенко під час її відсутності голосувала в Раді – рух "Чесно"

26 лютого Геращенко була в Одесі
Фото: Irina Gerashchenko / Facebook

Під час ранкового засідання Верховної Ради 26 лютого картка першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, яка перебувала в Одесі, голосувала п'ять разів, зазначають у русі "Чесно".

26 лютого картка першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко голосувала в парламенті, коли сама вона їздила в Одесу. Про це 13 березня повідомив рух "Чесно".

"Геращенко була відсутня на ранковому засіданні парламенту, оскільки перебувала в Одесі. Водночас дані письмової реєстрації свідчать про нібито присутність депутатки на засіданні, а її картка взяла участь у п’яти голосуваннях. В офісі Геращенко повідомили, що її поїздка до Одеси тривала майже чотири години, але це не завадило нардепці того дня ще й попрацювати в парламенті", – ідеться в повідомленні.

Активісти зазначають, що перший віце-спікер "начебто нікому не доручала голосувати її карткою під час своєї відсутності в сесійній залі" під час ранкового засідання.

"Проте факти доводять, що порушення ст. 84 Конституції України таки було", – підкреслили в "Чесно".

За даними представників руху, картка Геращенко голосувала не на робочому місці першого віце-спікера.

Зокрема, картку використовували для підтримки рішень про допуск іноземних військовослужбовців на навчання в Україну, а також за повернення на доопрацювання проекту поправок до деяких законів щодо військових звань військовослужбовців.