Із 225 прокурорів лише в 48 – інвалідність. Голова Хмельницької обласної прокуратури відповів на розслідування ЗМІ

Олійник відповів на публікацію Бутусова
Фото: Олексій Олійник / Facebook

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник 17 жовтня відреагував у Facebook на поширення інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами регіону.

Він заявив, що журналіст Юрій Бутусов опублікував інформацію, яка не зовсім відповідає дійсності, щодо інвалідності "майже всіх" прокурорів Хмельницької обласної прокуратури.

"Чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів. А інвалідність має лише 48, тому стверджувати що вся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Більше того, інвалідність більшості працівників отримана не за останні роки", – написав Олійник.

Він зазначив, що сам 2005 року дістав травму на робочому місці, вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу інвалідності йому дали 2017 року, задовго до призначення на посаду. За словами голови прокуратури, хвороба не перешкоджає виконанню службових обов'язків. Чинне законодавство не встановлює обмежень щодо роботи осіб з інвалідністю в органах прокуратури, підкреслив Олійник. Під час атестації інвалідність прокурорів була предметом розгляду відповідних комісій. 

"Виглядає як дискримінація за ознакою професії "прокурор". Призначені чергові перевірки", – зазначив він.

Контекст:

16 жовтня редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов опублікував матеріал, у якому зазначив, що 49 прокурорів Хмельницької області оформили інвалідність. На його думку, до цього можуть бути причетними колишня керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа, у якої під час обшуку виявили $6 млн, і її син Олександр Крупа, котрий очолював Пенсійний фонд у Хмельницькій області.

У зв'язку з поширенням цієї інформації Офіс генерального прокурора повідомив, що генпрокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.