Із топпосади в Пенсійному фонді звільнився син заарештованої глави Хмельницького облцентру МСЕК – ЗМІ

Про викриття Олександра Крупи в незаконному збагаченні ДБР повідомляло 4 жовтня
Фото: pfu.gov.ua

Із посади начальника головного управління Пенсійного фонду України (ПФУ) у Хмельницькій області звільнився Олександр Крупа, син підозрюваної в незаконному збагаченні глави Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяни Крупи. Про це 11 жовтня повідомило "Суспільне" з посиланням на власні джерела.

Звільнення відбулося "за власним бажанням", зазначають журналісти.

Зараз на сайті регіонального підрозділу ПФУ керівника не вказано. Він був там ще 4 жовтня, коли стало відомо про затримання Тетяни Крупи.

"Суспільне" стверджує, що обов'язки начальника обласного управління ПФУ зараз виконує перша заступниця Марія Квятківська.

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомляло 4 жовтня, що на незаконному збагаченні викрили не лише главу Хмельницького облцентру МСЕК, а і її сина. Тоді під час обшуків у їхній сім'ї слідчі знайшли майже $6 млн готівки в різній валюті.

"Розслідування, у межах якого проводили обшуки, стосувалося незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. Обшуки провели у службових кабінетах і за місцем проживання посадовців", – писали тоді в ДБР.

"Суспільне" наголосило, що Олександр Крупа одружений, має двох дітей і на посаді 2023 року заробив (згідно з його декларацією) понад 657 тис. грн. Офіційно він і члени його сім'ї мають три квартири, 25 земельних ділянок, п'ять житлових будинків і два недобудовані, а також чотири дачні будинки. У його власності – чотири автомобілі: Volkswagen Touareg 2013 року, Audi Q7 2016 року, BMW X7 2022 року та Audi Q8 2021 року.

Контекст:

5 жовтня ДБР оголосило про затримання Тетяни Крупи. Її повідомили про підозру в незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК).

7 жовтня Тетяну Крупу заарештували з альтернативою внесення застави в розмірі 500 млн грн.