Костін звільнив голову Хмельницької обласної прокуратури після розслідування ЗМІ про інвалідність прокурорів

Олійник розповідав, що із 225 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури лише у 48 є інвалідність
Фото: Хмельницька обласна прокуратура / Facebook

Генпрокурор України Андрій Костін звільнив керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника після початку службового розслідування за фактом оформлення ним і прокурорами інвалідності. Про це 17 жовтня поінформував пресцентр ОГП у Telegram.

Зазначають, що Олійника звільнили "за власним бажанням".

Службове розслідування триває, додали в ОГП.

"Службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури", – ідеться в повідомленні.

Олійнику 44 роки. Він очолював Хмельницьку обласну прокуратуру із вересня 2020 року.

Контекст:

16 жовтня редактор видання "Цензор. НЕТ" Юрій Бутусов опублікував матеріал, у якому повідомив, що 49 прокурорів Хмельницької області, зокрема й Олійник, оформили інвалідність. На його думку, до цього можуть бути причетними колишня керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа, у якої під час обшуку виявили $6 млн, та її син Олександр Крупа, котрий очолював Пенсійний фонд у Хмельницькій області.

Після публікації генпрокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

17 жовтня Олійник розповів, що із 225 прокурорів лише у 48 є інвалідність, "тому стверджувати, що вся прокуратура складається з осіб з інвалідністю, не є правильним". Про свою інвалідність він зазначив, що 2005 року дістав травму на робочому місці, вивчаючи матеріали кримінального провадження, а групу йому дали 2017 року.