Захарова назвала вбивство Вороненкова "показовою акцією" і звинуватила український "режим-убивцю"

Захарова: Режим-убивця і цього разу зробить усе, щоб ніхто ніколи не довідався правди
Фото: mid.ru

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що "в Москві шоковані зухвалим убивством" екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Також представниця МЗС РФ засумнівалася в об'єктивності українського слідства.

Міністерство закордонних справ Росії назвало вбивство екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова "показовою акцією" і виступило з обвинуваченнями на адресу України. Про це заявила прес-секретар відомства Марія Захарова. Трансляцію брифінгу у своєму Periscope вів МЗС РФ.

"У Москві шоковані повідомленнями про зухвале вбивство сьогодні в центрі Києва колишнього депутата Державної думи Дениса Вороненкова. Наявні на цей момент дані дають можливість припустити, що йдеться про підготовлене, замовне вбивство, яке має всі ознаки показової акції", – заявила Захарова.

Водночас вона засумнівалася, що Україна проведе об'єктивне розслідування.

За словами Захарової, "після того як президент України заявив про те, що вбивство – це терористичний акт Москви", у Москви не залишилося сумнівів, що "розслідування цього злочину не може бути неупередженим".

"Режим-убивця, як його вже називають, мабуть, і цього разу зробить усе, щоб ніхто ніколи не дізнався правди про те, що сьогодні сталося в Києві", – заявила прес-секретар МЗС.

Читайте останнє інтерв'ю Вороненкова, за трагічним збігом опубліковане у виданні "ГОРДОН" за півтори години до вбивства: "У Росії кричать, що потрібно обміняти мене на Сущенка, а якщо не вийде – убити, як Бандеру"

Приблизно опівдні 23 березня в центрі Києва невідомий застрелив екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Охоронець Вороненкова дістав поранення, але встиг вистрілити в нападника. Імовірного кілера затримали й доставили в лікарню.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко поклав на Росію відповідальність за вбивство Вороненкова.

У Національній поліції України основною версією теж уважають дії РФ.