"Закрити українське питання у 2019 році". У СБУ розповіли про підготовку Росією зриву президентських виборів в Україні

СБУ: На попередньому етапі Росія планувала створити в Україні низку суспільно-політичних структур, а також організувати публічні акції протесту
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Росія "намагатиметься штучно створити ситуацію невизнання виборів в Україні як частиною українців, так і частиною західної спільноти", заявив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

Російські спецслужби готують акції зі зриву президентських виборів в Україні, заявив на брифінгу 19 лютого заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Російським керівництвом перед усіма російськими спецслужбами поставлено чітке завдання – закрити українське питання у 2019 році. Для виконання цієї вказівки спецслужби РФ активно реалізують методологію гібридного втручання у вибори, створену на основі так званої доктрини начальника Генерального штабу збройних сил Росії [Валерія] Герасимова у 2013 році", – заявив Кононенко.

За його словами, Росія "намагатиметься штучно створити ситуацію невизнання виборів в Україні як частиною українців, так і частиною західної спільноти".

Кононенко зазначив, що на попередньому етапі Росія планувала створити в Україні низку суспільно-політичних структур, а також організувати публічні акції протесту. Далі, згідно з планами керівництва Росії, мало статися об'єднання сил агресора під управлінням єдиних координаційних центрів і кураторів.

"Проведення цих заходів – умова вдалої реалізації активної фази, яка проводиться із залученням протестного потенціалу. Після початку цієї фази події можуть носити незворотній характер", – пояснив заступник голови СБУ.

За його словами, правоохоронці розкрили злочинну схему російської агентури в Україні.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. На пост глави держави претендує 44 кандидати.