Замість Тищенка. Голова Закарпатської ОВА Микита став новим головою Закарпатського осередку "Слуги народу"

Микита тепер поєднує посади голови ОВА та обласної організації партії "Слуга народу"
Фото: sluga-narodu.com
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита із 3 вересня очолив Закарпатську обласну організацію політичної партії "Слуга народу". Про це повідомила у Telegram голова політсили Олена Шуляк.

"На зборах Закарпатської обласної організації політичної партії "Слуга народу" більшістю голосів її головою обрали Віктора Микиту, очільника ОВА", – написала вона.

Шуляк привітала Микиту з новою посадою і побажала "натхнення на всі добрі справи, що наближають нашу перемогу".

Сам Микита під час вступу на нову посаду наголосив, що в умовах повномасштабної війни першочергове завдання політичних партій, представлених на Закарпатті, включно зі "Слугою народу", "полягає в організації та координації процесів допомоги фронту й тилу, переселенцям і людям із постраждалих регіонів, боротьбі з ворожими наративами в інформаційному просторі та підтримці економічного потенціалу". Його цитує сайт політсили.

Із 19 липня Шуляк своїм розпорядженням достроково припинила повноваження народного депутата Миколи Тищенка на посаді голови Закарпатської облорганізації "Слуги народу" і призначила Микиту тимчасовим виконувачем обов'язків голови обласної організації.

Цим кадровим ротаціям у партії передувало те, що народна депутатка Мар'яна Безугла подала заяву на ім'я керівників партії та фракції "Слуга народу" із закликом виключити з їхнього складу Тищенка. Безугла заявляла, що Тищенко неодноразово вчиняв дії з дискредитації політсили.

Тищенко очолював закарпатську обласну організацію "Слуги народу" з березня 2021 року. Перед цим він очолював київську міську організацію партії.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський 10 грудня 2021 року призначив Микиту головою Закарпатської ОДА. Микита – полковник Служби безпеки України. До призначення головою обладміністрації працював заступником начальника управління СБУ в Запорізькій області.