Засідання РНБО проведуть у Донецькій області. Розглянуть вісім питань – Данілов

Засідання РНБО проведуть 30 липня на Донбасі
Фото: president.gov.ua
Засідання Ради національної безпеки і оборони 30 липня відбудеться у Донецькій області. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телеканала "Україна 24".

У якому населеному пункті його проведуть, Данілов не уточнив.

"Президент затвердив порядок денний. Розглянуть питання кордону, безпеки в енергетичному секторі, будуть питання, пов'язані з медициною, водою. Вісім питань завтра ми розглянемо", – сказав Данілов.

За його словами, надалі практикуватимуть виїзні засідання РНБО.

"Ми маємо залучати органи місцевого самоврядування. Крім Києва, є велика кількість міст, на які треба звертати увагу", – заявив секретар РНБО.

Президент України Володимир Зеленський 28 липня на форумі "Україна 30" заявив, що на засіданні РНБО розглянуть питання тарифів на електроенергію для населення.

Контекст:

Данілов раніше анонсував перше виїзне засідання Ради безпеки на 16 липня. Воно мало відбутися у Сумах. Проте 15 липня стало відомо, що засідання РНБО проведуть у Києві.

На засіданні 16 липня РНБО ввела санкції щодо дев'ятьох громадян України. За словами Данілова, санкції  ввели зокрема щодо українців, які перебувають у санкційному списку США.