Затримано другого підозрюваного у спробі передати гроші нардепу Юрієві Тимошенку за відмову балотуватися у президенти – ГПУ

Поліція затримала другого підозрюваного в переданні грошей Юрієві Тимошенку
Фото: Андрій Лисенко / Facebook

Першого підозрюваного у спробі передати гроші позафракційному нардепові, кандидату у президенти України Юрієві Тимошенку за відмову балотуватися затримали на місці злочину, а другого пізніше, повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Правоохоронці затримали другого підозрюваного у спробі передати гроші позафракційному нардепові, кандидату у президенти України Юрієві Тимошенку за відмову балотуватися. Про це 7 березня у Facebook повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

"Щойно надійшла інформація про затримання другого зловмисника, який брав участь у наданні народному депутату України, кандидату у президенти 5 млн грн", – написав Лисенко.

Генпрокурор Юрій Луценко 6 березня заявляв про затримання правоохоронцями двох осіб, які намагалися вручити "долари США в еквіваленті 5 млн грн" Юрієві Тимошенку за відмову балотуватися у президенти. У Держбюро розслідувань також повідомляли про затримання двох осіб, одна з яких – лідер політичної партії.

Пізніше в Генпрокуратурі уточнили, що під час передання грошей було затримано лише одного підозрюваного, який є лідером політичної партії, а другого розшукували.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Вибори президента в Україні заплановано на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. На посаду президента претендує 43 кандидати, серед яких і Юрій Тимошенко.