Завод із глибинної переробки сміття у Львівській області можуть почати будувати цього року – Садовий

Садовий: Будемо з усіма державними службами знаходити порозуміння
Фото: city-adm.lviv.ua

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що будівництво заводу розпочнеться в 2018 році лише в разі, якщо буде сприяння всіх державних структур, які мають на це повноваження.

Роботи з рекультивації полігону в селі Великі Грибовичі (Львівська область) та будівництва заводу з глибинної переробки сміття можуть розпочатися цього року. Про це 29 травня заявив мер Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами міського голови, це відбудеться лише в разі, якщо буде сприяння всіх державних структур, які мають на це повноваження.

"Зараз головне  щоб ми цього року якісно почали будувати завод. Якісний завод, якісні роботи на полігоні, а там надзвичайно великий об'єм робіт виконується  дегазація, очистка фільтрату. На сьогодні на 40 см фільтрату впало. Робота системна. Зараз фіналізуємо роботи по першому етапу, бо відповідні тендерні процедури пройшли", – сказав Садовий.

За словами мера, цього року потрібно пройти всі етапи узгодження, після чого на місці майбутнього заводу почнуть рекультивацію, яка триватиме не менше, ніж 5 років.

"Це один з найбільших полігонів в нашій країні. Якщо не буде перепон, то цього року можемо стартувати. На жаль, ще є заборона суду на виконання робіт. Суд призначений наступного місяця. Будемо з усіма державними службами знаходити порозуміння. Ці роботи треба якомога скоріше починати. Ми не можемо зробити те, що виходить за межі нашої компетенції", — додав Садовий.

Колапс системи утилізації сміття у Львові розпочався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

Сміття з міста регулярно виявляли в різних частинах України, де його незаконно вивантажували на не призначених для цього територіях.

29 червня 2017 року міськрада Львова на два роки передала повноваження з вивезення сміття Львівській ОДА.